Grote spoed? 112!

Spoednummer praktijk: 071 - 36 20 355

Avond & Weekend:
Tel.: 0252- 240 212

Geaccrediteerd door & lid van:

Geaccrediteerd door de NHG, klik hier voor meer informatie/></a></font><b></p>
<br>

<p align=Lid van de Rijncoepel, klik hier voor meer informatie/></a></font><b></p>

<a href=

Reizigersadvisering

reizigersadvies

Steeds meer mensen maken verre reizen voor vakantie en zakenreizen.
Om een indruk te krijgen van de gezondheidsrisico’s per land kunt u kijken op de website LCR.

Wij willen graag met u bespreken welke voorzorgmaatregelen er genomen kunnen worden om ziekten tijdens of na de reis te voorkomen en we kunnen u van gedetailleerde informatie voorzien ten aanzien van de benodigde vaccinaties en medicatie voor uw reis.

Huisartsenpraktijk Vinkeveld is geregistreerd als vaccinatiecentrum voor reizigers bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Dit betekent dat wij óók gemachtigd zijn om het gele koorts vaccin te geven. Door regelmatige nascholing voor de artsen en specifieke voorzieningen in de praktijk zijn wij in staat om een medisch reisadvies op maat te geven.

Wanneer u een afspraak maakt op ons reizigersspreekuur kunt u ervan op aan dat u volgens de meest recente richtlijnen advies op maat krijgt. In uitzonderlijke situaties overleggen wij met het LCR en medische specialisten over het reisadvies voor uw geplande reis.

Wat u  verwachten mag van een reisadvies:
U krijgt een medisch reisadvies op maat van de arts. Dit is afhankelijk van veel persoonlijke omstandigheden en reisomstandigheden. De reisbestemming, verblijfsduur, het soort reis, de gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties of antimalaria-maatregelen er nodig zijn. Op het spreekuur geven wij u aanvullende schriftelijke informatie, zoals brochures en folders zodat u thuis de adviezen nog eens rustig kunt nalezen.

De procedure

1) Zorgvuldig invullen van het intakeformulier voor reizigers.

2) Daarna dient u een afspraak te maken voor een reizigersconsult met de arts/reizigersadviseur, bel hiervoor met de assistentes: 071-3620277.

3) U ontvangt een reisadvies op maat, recepten voor de voorgestelde vaccinaties en andere  benodigde medicatie voor uw reis.

4) Na het spreekuurbezoek kunt u de voorgeschreven vaccinaties & medicatie zelf ophalen bij Apotheek De Duinrand, Nieuwe Zeeweg 1 te Noordwijk.

5) Aansluitend na het ophalen worden de vaccins door de doktersassistente toegediend.

6) U ontvangt foldermateriaal en het Internationaal bewijs van inenting  (gele boekje)

Bij last minute reizen zullen wij ons onder tijdsdruk ook  steeds inspannen een reisadvies op maat te bieden. Sommige vaccins zijn niet altijd dezelfde dag leverbaar, maar ze zijn vrijwel altijd de volgende dag leverbaar. Een korte voorbereidingstijd betekent soms improviseren.

reizigersadvies

De kosten

Het standaard tarief voor een kort reisadvies: € 30.50 (Prijspeil 2019).
De nota kunt u declareren bij uw zorgverzekeraar als u aanvullend verzekerd bent.
Het bedrag waar u volgens de door u afgesloten polis recht op heeft wordt dan door de zorgverzekeraar aan u vergoed, u kunt dit nalezen in uw polisvoorwaarden.

Klik HIER om het intakeformulier in te vullen.

Klik HIER om de kosten van hiervan te zien.

Wij wensen iedereen een goede & gezonde reis!

ATTENTIE! Globale informatie van allerlei internetsites hebben slechts een beperkte waarde en kunnen verkeerd geïnterpreteerd worden.
Raadpleeg altijd een LCR aangesloten arts of instelling als u een reis gaat maken naar een of meerdere landen waar u kans heeft op een ziekte.